Русия обвини базирана в САЩ природозащитна организация, че саботира изграждането на

...
Русия обвини базирана в САЩ природозащитна организация, че саботира изграждането на
Коментари Харесай

Русия обвини базирана в САЩ природозащитна организация в саботаж на огромен газопровод

Русия обвини базирана в Съединени американски щати природозащитна организация, че " саботира " построяването на голям газопровод към Китай и я категоризира като " нежелана организация ", съобщи Ройтерс.

Директорката на организацията " Алтай проджект " Дженифър Кастнър дефинира обвиняванията като неуместни, само че сподели, че не е сюрпризирана от решението.

То бе взето, откакто напоследък огромен брой задгранични неправителствени организации също бяха неразрешени в Русия, в това число локалният клон на Световния фонд за дивата природа предишния месец, отбелязва Ройтерс.

Канцеларията на съветския основен прокурор уточни, че въпреки да твърди, че се бори за опазването на природата, " Алтай проджект " се намесва във вътрешните работи на Русия и може да навреди на икономическата ѝ сигурност.

" Основна тенденция в работата на организацията е саботирането на построяването на газопровода " Силата на Сибир-2 ", твърди прокуратурата.

Планираният газопровод се планува да транспортира 50 милиарда кубични метра газ годишно от Русия за Китай през Монголия.

Москва стартира концепцията за плана преди доста години, само че той стана изключително настоящ в подтекста на войната в Украйна, откакто Русия се принуди да размени Европа с Китай като главен покупател на своя природен газ, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР